dimecres, 13 de maig del 2009

Un DVD sobre la fibromiàlgia donarà a conèixer la realitat d’aquesta malaltia a la ciutadania de Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès. La tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, acompanyada de la coordinadora de la delegació local de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia, Analís Méndez, i de la directora del grup multimèdia Cugat.cat, ha presentat aquest matí, a la Sala de Plens, el DVD "Patir en silenci: la fibromiàlgia". Aquest DVD ha estat produït per Cugat.cat gràcies a la iniciativa de l’Ajuntament i la Taula per a persones amb malalties neurològiques i degeneratives.
Al llarg de la presentació, Fortuny ha indicat que “aquesta és una malaltia poc coneguda i veure aquest DVD és una bona manera de sensibilitzar tothom sobre aquesta realitat. De fet, aquest ja és el tercer DVD que produeix Cugat.cat, després de Conviure amb l’Alzheimer i Conviure amb el Parkinson”.
Per la seva banda, Lablanca ha subratllat que “explicar la realitat de les persones que pateixen fibromiàlgia ha estat un repte, especialment la seva vida quotidiana. També hem volgut donar a conèixer l’Associació, que duu a terme moltes iniciatives, i fer que els afectats i afectades s’hi apropin”.
En darrer lloc, Analís Méndez ha emfasitzat que “les persones afectades de fibromiàlgia tenim els mateixos drets i podem viure de la mateixa manera que la resta de població. Cal, però, que les persones afectades no s’aïllin i es quedin a casa”.
És previst que aquest DVD es difongui a les escoles i instituts de Sant Cugat.
El dia 26 de maig, a les 19:30 h., és previst que la Casa de Cultura aculli una xerrada titulada “Avui no puc!”, dedicada a tractar la realitat de la fibromiàlgia. La xerrada anirà a càrrec de Margarita López.