divendres, 29 de maig del 2009

L’eSabadell.mobi permet consultar a través del telèfon mòbil la mesa on es pot votar a les eleccions europees

Sabadell. Els ciutadans i ciutadanes de Sabadell ja poden consultar a través del telèfon mòbil la mesa on podran anar a votar a les Eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny. Això és possible gràcies a un nou servei de la plataforma eSabadell.mobi, impulsada per l’Ajuntament, que permet que amb l’enviament d’un SMS el votant pugui saber a quin col·legi electoral haurà d’emetre el seu sufragi, com també a quina taula. Les consultes es poden fer fins al dia de les eleccions inclòs.
Per tal de tenir accés a aquesta informació, s’ha d’enviar un SMS al 5110 indicant:

SBDELECCIONS MESA i el número de DNI.

Exemple: SBDELECCIONS MESA 00000000T
(el missatge es pot escriure en majúscula o minúscula)

Com a resposta, l’SMS que es rebrà a continuació serà “El DNI 00000000T està censat a la mesa (número mesa), situada al col·legi (nom col·legi), amb adreça (adreça col·legi)”.

El cost de l’SMS és de 0,15 euros + IVA. En aquest sentit, el cost és l’establert per la companyia telefònica per l’enviament del missatge. El servei d’informació és gratuït.

Cal dir que aquesta consulta sobre el col·legi i la mesa electoral també es pot fer des d’Internet a:

http://www.sabadell.cat/Eleccions_Europees/p/onvotar_cat.asp

Per aquesta ocasió la ciutat comptarà amb 57 col·legis electorals i 227 meses (dues meses més que les passades eleccions generals de 2008). Les 2 noves meses s’habilitaran al CEIP Can Llong.

Pel que fa a la nit electoral, els ciutadans i ciutadanes podran accedir a la informació detallada sobre els resultats a Sabadell des del web municipal d’eleccions
www.sabadell.cat/europees. De fet, la plataforma esabadell.mobi també s’emprarà per obtenir àgil i ràpidament els resultats electorals. Un representant de l'administració situat a cada col·legi electoral de la ciutat introduirà els resultats de les votacions a cada mesa a través d'un missatge SMS del seu mòbil, que s'adreça directament, a través d'Internet, a les bases de dades de l'Ajuntament. Aquestes dades es mostren en el mateix moment al web municipal dels resultats electorals amb una marca de 'resultats provisionals', fins que els tècnics municipals responsables de la coordinació electoral, comproven les dades rebudes per SMS amb els documents en paper de les actes.