dilluns, 18 de maig del 2009

La Fira del Cavall rep 270.000 visitants

Parc Central del Vallès. La Fira del Cavall del Parc Central del Vallès tancarà la seva desena edició havent rebut uns 270.000 visitants. La Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona realitzarà aquest vespre l’espectacle de cloenda.
Prop de 300 cavalls han passat aquests dies per les instal·lacions del Parc Central del Vallès, on un any més, la Fira del Cavall ha presentat un ampli programa d’activitats i competicions eqüestres, entre les quals ha destacat, el primer Màster de Cavalls Ibèrics, una competició de doma clàssica oberta a cavalls de raça espanyola i lusitana, importada de França i que s’ha celebrat per primera vegada al nostre país. Una altra de les competicions “estrella” de la trobada ha estat el concurs morfofuncional, ja que tradicionalment és la que aporta més cavalls a competició, i en la qual es jutja la morfologia i moviments d’exemplars de Pura Raça Espanyola.
També per primera vegada a la Fira s’ha programat un concurs de presentadors de cavalls, on s’ha premiat el treball dels representants de les diferents eugassades participants a la Fira que habitualment presenten els animals a concurs. Per la seva banda, la munta western, una altra de les disciplines eqüestres habituals de la trobada del Parc Central del Vallès, ha celebrat, per primera vegada, una competició de reining. A més, la Fira també ha acollit proves de barrel racing i pole bending, doma vaquera i d’alta escola, així com espectacles nocturns.
En el marc de la Fira, la Unión de Criadores de Caballos de Pura Raza, co-organitzadors de la trobada, va signar divendres un acord de col·laboració amb representants de Fiera Cavalli de Verona, una de les trobades eqüestres més importants d’Europa i de centenària tradició, amb l’objectiu de promoure Catalunya i la regió italiana del Veneto, a través del món del cavall.