dijous, 14 de maig del 2009

Gran èxit del taller participatiu sobre “La convivència i el civisme a la ciutat”

Barberà del Vallès. El passat dimarts 12 de maig a la tarda es va celebrar a la Torre d’en Gorgs, el Taller participatiu sobre “La Convivència i el Civisme a la ciutat”, emmarcat dins el Pla de Convivència i Civisme de Barberà del Vallès, que està duent a terme l’Ajuntament.
En el Pla de Convivència i Civisme de Barberà del Vallès, ja hi ha participat els professionals de les administracions locals i autonòmica, els quals van identificar les oportunitats de millora i van aportar un bon grapat de propostes positives, i ara, els resultats d’aquest taller incorporaran la visió dels veïnat i les associacions.
La metodologia participativa emprada fou molt novedosa i vivencial, es va fer una dinàmica de plàstica col·lectiva, anomenada “De casa al carrer, del carrer a la plaça” on es van activar uns espais individuals de treball i després, aquests es van convertir en grupals.
Els 36 veïns i veïnes i representants d’entitats van participar molt activament en el taller i van extreure conclusions pràctiques del treball en grup, van poder apreciar com era el seu comportament envers els altres i com arribaven a acords, entre d’altres. A la fi del taller, els i les participants van poder exposar la seves opinions i van valorar molt positivament la realització del taller, així com van sol·licitar poder disposar d’aquests espais de trobada que permetin treballar els valors de la cooperació, col·lectivitat, i en definitiva, la convivència i el civisme.
Les conclusions es presentaran públicament en els pròxims mesos i s’incorporaran al Pla de Convivència i Civisme de Barberà del Vallès.