dilluns, 4 de maig del 2009

Acaben les obres del local que acollirà el Rebost Solidari finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local

Sabadell. La seu del Rebost Solidari a Sabadell ja és una realitat. El passat dijous, es va donar per acabada l’adequació del local del carrer de Sau, al barri de Torre-romeu. Les obres del projecte s’han subvencionat amb el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), i les ha dut a terme l'empresa Crenam Rehabilitació i Interiorisme per un import definitiu de 98.365 euros.
La funció d’aquest nou equipament per a la ciutat és recuperar tots els aliments que no són comercialitzables però sí que són consumibles, i distribuir-los entre les persones que els necessiten. Però el projecte de Sabadell va més enllà de l'emmagatzematge i la distribució d'aliments. El local, cedit per l’Ajuntament, servirà per emmagatzemar-hi aliments provinents de diferents fons: Banc d’Aliments de Catalunya, excedents de la Unió Europea, empreses, mercats municipals, etc.
El Rebost Solidari és un projecte innovador que significa l'establiment i la consolidació d'una xarxa —entitats de caire benèfic, voluntaris i serveis socials municipals— que disposarà de recursos per lluitar contra l'exclusió social en l'àmbit de l'alimentació. Una xarxa d'una trentena d'entitats socials, que ofereixen els instruments necessaris per a una millor coordinació i cooperació entre tots els agents implicats per tal de millorar l'eficiència del repartiment d'aliments. A més, pretén oferir un servei que respongui les necessitats específiques de cada persona o família.
Per la seva banda, l’Ajuntament farà el seguiment i la detecció de les persones i/o famílies amb necessitats bàsiques i es coordinaran amb el Rebost, per garantir una correcta utilització del servei.
No obstant això, el Rebost va més enllà de la coordinació del repartiment d'aliments a persones necessitades. A part de cobrir les necessitats d'alimentació i de nutrició, desenvoluparà també una important funció de detecció i canalització dels usuaris cap als serveis socials municipals, amb l'objectiu final de millorar la qualitat de vida de les persones, actuant simultàniament des dels diferents àmbits.
Mentre ha durat l’obra, la Regidoria de Serveis Socials ha mantingut una relació intensa amb les esglésies, parròquies i entitats de la ciutat, per tal d'assegurar l'alimentació a les famílies que ho necessitin.
És previst que el Rebost Solidari entri en funcionament un cop estigui totalment equipat i estigui definit el model de gestió que s’està treballant amb totes les entitats.