dijous, 28 de maig del 2009

Sabadell posa en marxa un web per ajudar a deixar de fumar

Sabadell. El 31 de maig és el Dia Mundial sense Tabac. Sota el lema “Deixar de fumar és possible”, l’Ajuntament de Sabadell ha habilitat una pàgina web en la què s’ofereix a les persones que vulguin deixar de fumar les diferents opcions i recursos a l’abast dels ciutadans i les ciutadanes i suport professional o informació per deixar aquest hàbit.
La regidora de Serveis Socials i Salut, Maria Ramoneda, ha explicat durant la presentació del lloc web que “la meitat o més dels fumadors moriran per malalties relacionades amb el tabac. Per això nosaltres estem treballant en la prevenció del consum de tabac entre els més joves”. El coordinador de polítiques de Salut, Pere Obiols, ha comentat que “el web estarà disponible per a qualsevol persona arreu del món i tothom podrà veure que Sabadell aposta per la salut”.
El contingut del web
www.sabadell.cat/deixardefumar està dividit en tres parts. La primera part conté 2 tests, un d’automotivació, anomenat Test de Richmond, i un altre de dependència, el Test de Fagesrström. Aquests qüestionaris serveixen perquè la persona interessada en deixar de fumar conegui el seu nivell de motivació per deixar-ho i de dependència al tabac.
D’altra banda, el segon bloc consta dels principals recursos per deixar de fumar, com ara el metge de capçalera, el servei de prevenció de l’empresa a la què pertanyen, el telèfon 24 hores de Sanitat Respon, entre d’altres.
I per últim, la tercera part conté recursos en xarxa relacionats amb el tema. Hi ha guies per deixar de fumar, programes interactius en línia i un seguit de pàgines on es poden trobar consells i informació d’interès.