dimarts, 26 de maig del 2009

Campanya per a la reducció de residus als comerços

Palau-solità i Plegamans. El consistori ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Prevenció de Residus i Consum Responsable per tal de reduir els residus que genera l’activitat comercial i promocionar el consum responsable. L’Alcaldessa de la vila, Mercè Pla, i la presidenta de la Fundació, Mercè Girona, han materialitzat la signatura al Saló de Plens de la Casa Consistorial.
Mercè Pla ha explicat després d’estampar la seva firma que amb aquest conveni “l’Ajuntament es compromet fermament a treballar braç a braç amb els agents implicats per reduir els residus i promoure el consum responsable”. Per la seva banda, Mercè Girona, ha confessat sentir-se “molt il·lusionada” per l’acord signat, alhora que va voler “felicitar l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans per implicar-se tant i per engrescar els diversos agents a actuar contra aquesta problemàtica”.
En un inici es realitzarà una ronda de visites als comerços durant el mes de juny per proposar-los que s’adhereixin a la Xarxa Comerç Verd, que suposa prendre una sèrie de compromisos per garantir una oferta de productes que generin menys residus i siguin menys nocius.
Aquells comerços que redueixin el subministrament de bosses de plàstic als seus clients podran gaudir d’una bonificació del 10% de la taxa d’escombraries. Aquesta mesura, juntament amb la publicitat i promoció de la campanya, incentivarà l’adhesió de més comerços a la Xarxa. Val a dir que Palau-solità i Plegamans és el segon municipi de Catalunya que ha pres aquest compromís, després de Terrassa.
A més, l’Ajuntament organitzarà una dinàmica de promoció que pretén involucrar els consumidors. Els comerços adherits a la Xarxa, des de mitjans de setembre i fins a mitjans d’octubre entregaran vals de sorteig per cada compra realitzada amb criteris de prevenció de residus. D’altra banda, el consistori editarà al juliol una guia enfocada a la ciutadania amb propostes senzilles per reduir els residus i per promocionar el consum responsable.