Barberà del Vallès. La jornada neix com a resposta de la inquietud de la societat civil, recolzada pel departament de Salut i el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de cercar propostes concretes d’actuació per a millorar els hàbits alimentaris dels nostres infants.
La jornada, que es va realitzar a la Torre d’en Gorgs, ha estat inaugurada per la regidora de Salut de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Mercè Cuadrado, qui ha agraït la participació de totes les persones assistents. Tot seguit, les persones participants, representants de diferents àmbits (associacions de mares i pares d’alumnes, personal sanitari, personal de menjador escolar, mestres, administració, treballadores socials, antropòlegs, psicòlegs, nutricionistes, pagesia, periodistes, indústria i distribució alimentària, pares, mares i àvies), han treballat en grups per reflexionar sobre l’educació alimentària, plantejada com un fet transversal i multidisciplinar, analitzant la situació actual i fent propostes concretes. Els grups de treball han estat moderats per l’equip metodològic de la Càtedra de Recerca Qualitativa, de la Fundació Doctor Robert, departament de Psicologia Social/UAB/IES.
Les conclusions s'han centrat en la importància en l’alimentació i la salut perquè esdevinguin valors rellevants de la nostra societat; en la necessitat d’impulsar accions de formació dels usuaris sobre la qualitat i la idoneïtat dels aliments; en la implicació dels infants des de les primeres edats en la compra i elaboració de menús; així com l’efectivitat d’establir xarxes entre diferents agents i institucions, i la necessitat de consolidar la sensibilització per un consum responsable, saludable i accessible.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada