dimarts, 19 de maig del 2009

Un total de 70 persones treballen en diverses tasques de manteniment i d’obres al parc de Catalunya, on s’està invertint més d’1 milió d’euros

Sabadell. Un total de 70 persones estan treballant en diverses tasques de manteniment del parc de Catalunya i en les obres del Fons Estatal d’Inversió Local que s’estan realitzant a l’àmbit del Parc. El conjunt dels treballs que es fan sumen més d’un milió d’euros d’inversió.
L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha destacat que “aquesta és la millor manera de lluitar contra la crisi, aprofitar els recursos públics per donar feina”. També ha comentat que “al mateix temps, donem formació a moltes persones en diversos oficis”.
En aquests moments hi ha 47 participants en programes de formació i treball de l’Ajuntament de Sabadell —a través del Vapor Llonch— que treballen en el manteniment i la millora del parc de Catalunya, la major part dels quals des del passat mes de desembre. En concret, es tracta de les persones inscrites en diferents modalitats de programes d’ocupació en les especialitats de construcció, fusteria, pintura, jardineria i neteja viària. Aquests programes s’adrecen a persones en atur en edat laboral i amb dificultats per accedir al mercat de treball. L’objectiu comú d’aquests programes és proporcionar als assistents contracte de treball temporal perquè puguin adquirir, a més d’una experiència laboral, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior alhora que desenvolupen un treball d’interès per al conjunt de la ciutat.
A aquests treballs cal sumar que a la zona de jocs infantils de la plaça d’Ernest Lluch, 8 persones treballen en la remodelació que s’ha fet gràcies a les inversions del Fons Estatal d’Inversió Local. Un altre dels projectes que ha possibilitat l’aportació de l’estat és la creació d’un arborètum, que és un petit jardí amb diferents espècies d’arbres, que se situa a l’espai públic Serralada, a Manuel de Falla amb Prat de la Riba. Mitjançant aquesta actuació, s’ha dotat la zona d’una plaça ludicoeducativa que acull un recorregut entre els arbres i les diverses espècies plantades, aprofitant la proximitat del viver municipal.
A més d’aquestes persones que s’estan formant i tenen un contracte relacionat amb la construcció i pintura, hi ha 251 persones més en els programes de formació i treball del Vapor Llonch. En total, en aquests moments hi ha en marxa 49 especialitats.
D’altra banda, el parc de Catalunya serà durant els dies 23 i 24 de maig l’escenari de prop d’una trentena de propostes lúdiques, culturals i esportives que conformen la Festa del Parc de Catalunya. L’objectiu és donar a conèixer a la ciutadania els diferents espais del parc i aplegar durant dos dies les diverses entitats de la ciutat que realitzen activitats en aquest pulmó verd.