dimecres, 27 de maig del 2009

Les obres a les voreres permetran eliminar les barreres arquitectòniques de tota la ciutat

Sabadell. Les barreres arquitectòniques de les voreres, dels passos de vianants i dels espais públics de tota la ciutat desapareixeran definitivament gràcies a les obres que es fan en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). En concret, es destinaran 2.206.800 euros a les obres, que permetran eliminar un total de 1.400 barreres.
Lluís Monge, tinent d’alcalde de Presidència, ha explicat que “aquestes actuacions se sumen a totes les que s’han fet els darrers anys i que ja han permès que Sabadell sigui un dels municipis capdavanters en la supressió de barreres arquitectòniques”. Actualment ja hi ha el 75% de tots els passos de vianants de la ciutat adaptats. Amb les noves actuacions tota la ciutat estarà adaptada a les necessitats dels col·lectius amb dificultats de moviment. En paral·lel, els semàfors també s’estan adaptant per a persones invidents.
Una de les actuacions finançades pel FEIL que ja està en marxa és l’adequació dels passos de vianants del districte 5è, que va a càrrec de l’empresa Serop S.L.U i té un pressupost de 547.084 euros. A tot el districte, es faran 202 actuacions als passos de vianants de les voreres i de cruïlles dels carrers. Partint de les indicacions del Codi d’Accessibilitat de Catalunya, es construiran guals de vianants amb paviment de textura diferenciada de tacs rodons i les rampes no superaran el 12% de la inclinació per tal de facilitar la mobilitat. Els treballs d’adequació dels passos de vianants del districte 5è van començar a l’abril i duraran fins al proper novembre.