divendres, 22 de maig del 2009

Recoder afirma que el Pla Territorial Metropolità té aspectes positius però troba a faltar la prolongació de la línia del Tibidabo

Sant Cugat del Vallès. L’alcalde, Lluís Recoder, s’ha referit aquesta tarda a l’aprovació inicial del Pla Territorial Metropolità de Barcelona per part del govern de la Generalitat. Aquest pla definirà el planejament urbanístic de la Sant Cugat i del seu entorn durant els propers anys.
Segons Recoder, “el Pla té aspectes positius, com la desprogramació del vial de cornisa, al qual sempre ens havíem oposat. No obstant això, des del nostre punt de vista, també té algunes mancances. No ens satisfà que no inclogui el túnel central i que no es perllongui la línia del Tibidabo”.
El Pla Territorial Metropolità de Barcelona no contempla la proposta d’estudi alternatiu del túnel ferroviari d’Horta perquè passi per Sant Cugat abans d’anar cap a Cerdanyola ni la proposta de perllongament de la línea 7 de FGC pel túnel del Tibidabo. Val a dir, en canvi, que el document que s’ha aprovat inicialment recull la gran majoria d’al·legacions presentades en el seu moment per l’Ajuntament.
En aquest sentit, destaquen:
. Inclusió del sector de la Torre Negra dins el sistema d’Espais Oberts
. Inclusió de tot el sistema de rieres de Can Abadal i Can Nonell dins el sistema de domini públic hidràulic
. Eliminació de la reserva de sòl previst al PGM del 76 per a la Ronda Sud. A més el Pla la defineix com un vial de tancament de desenvolupament urbà i fronterer amb el sector de la Torre Negra.
. Suprimeix els vials d’Enllaç i Cornisa
. Recull el desdoblament de la carretera de Roquetes per allunyar-la del barri de Can Magí
. Reconeix que Sant Cugat ha tancat el seu creixement amb els nous barris del Turó de Can Matas i Vulpalleres-Guinaerdera, i limita, per tant, el creixement a les àrees amb estratègia de desenvolupament
. Contempla la previsió de reserva de sòl per l’estació del TGV a l’entorn de l’Hospital General de Catalunya.
. Recull la proposta d’estudi d’un tramvia que uneixi Sant Cugat, Cerdanyola i Ripollet.

D’altra banda, la tinenta d’alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha destacat que “es tracta d’un document important ja que des de fa més de 30 anys teníem el mateix pla urbanístic i ara ja estava totalment desfasat. El nou pla territorial ha de servir per actualitzar el PGM del 1976 i adaptar-lo a la realitat dels nostres dies”.