dimarts, 26 de maig del 2009

Nou servei de recollida d’oli domèstic usat

Montcada i Reixac. Aquest projecte s’iniciarà amb una prova pilot d’un any de durada als barris de Can Sant Joan i Can Cuiàs.
La recollida es farà mitjançant uns contenidors específics de color taronja instal·lats a la plaça Bosc, carrer Reixagó, plaça Nicaragua, carrer del Molí (Can Sant Joan) i dos als accessos de vianants del Centre Comercial de Can Cuiàs. En aquests contenidors els veïns i veïnes podran dipositar ampolles de plàstic plenes d’oli usat. Per omplir aquests recipients còmodament es repartiran uns embuts. Els interessats es podran fer amb un a l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 37-43) i al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, s/n).
La regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo, ha afirmat que “aquesta iniciativa pretén reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle ja que actualment és possible valoritzar un residu tan contaminant com l’oli domèstic en un biocombustible net. D’aquest forma donem un pas més per a la lluita contra el canvi climàtic, evitant també la contaminació de les aigües residuals amb l’oli”.
Els veïns i veïnes de Can Sant Joan i Can Cuiàs rebran en les propers setmanes un fulletó informatiu on s’explica el per què de la importància de reciclar aquest producte i el funcionament del nou servei.