dimecres, 27 de maig del 2009

Ajuntament i GISA donen solució a la continuïtat de les obres de l’escola El Sol i la Lluna

Castellar del Vallès. El consistori i l’empresa pública Gestió d’Infraestructures (GISA) han arribat aquesta setmana a un acord per fer possible l’arranjament del mur de contenció que va caure el passat mes d’abril i que va obligar a paral·litzar la construcció del CEIP El Sol i La Lluna.
GISA assumirà la reparació de la part alta que es va esllavissar mentre que el consistori s’ha compromès a consolidar la part baixa del camí d’accés per tal de garantir novament el pas de vehicles pesats fins a l’obra. L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha assenyalat que l’objectiu és que es puguin reprendre les obres al més aviat possible, “amb l’horitzó que el nou centre públic d’infantil i primària es pugui posar en marxa en el curs 2010-2011”. Segons va explicar el mateix alcalde, l’Ajuntament disposarà la setmana que ve de “la informació concreta de quina és la proposta d’actuació que s’ha de fer a la zona”, una vegada s’hagin finalitzat els estudis geotècnics que ha fet l’empresa constructora.
Els passos següents seran l’elaboració d’un projecte de reforma del mur i l’execució dels treballs. Amb tot, Giménez ha assenyalat que “s’està estudiant tècnicament la possibilitat de simultaniejar la reparació del mur i la construcció de l’escola”.
Per tal de garantir el finançament de les obres que assumirà el municipi, l’Ajuntament ha assolit el compromís de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per avançar a l’any 2009 l’import de dues subvencions previstes en un futur per a d’altres inversions. Una d’elles correspon al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya del 2012 i l’altra al programa Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat del 2011.
Les obres de construcció del CEIP El Sol i la Lluna són responsabilitat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Malgrat això, l’Ajuntament ha fet durant les darreres setmanes diverses gestions amb les administracions i empreses immplicades per tal de facilitar de forma immediata la continuïtat de les obres.