dimarts, 2 de juny del 2009

Més d’una trentena d’stands participen a la primera edició de la Fira Sènior, en el marc de la Festa Gran 2009

Sabadell. Fira Sabadell ha acollit aquest cap de setmana la primera edició de Fira Sènior, una cita que aplega serveis i activitats per a la gent gran. Aquesta fira, d’iniciativa municipal, s’emmarca en la celebració de la Festa Gran i pretén ser un espai per a la promoció d’empreses, de productes i de serveis adreçats a la gent gran. La Fira Sènior aprofita les sinergies de la Festa Gran i el fet que les dues activitats coincideixin en un mateix recinte assegura una gran afluència de participants.
L’impuls d’aquest saló de serveis i activitats per a la gent gran és fruit del creixement constat d’aquest sector de la població, així com de les seves necessitats i demandes de serveis. Per aquest motiu, la Fira Sènior ofereix informació sobre els diversos serveis de lleure, la formació, el turisme i els serveis d’atenció personal, com ara residències, atenció domiciliària, teleassistència o ajudes tècniques, entre d’altres sectors. Es tracta, doncs, d’una nova activitat pensada per a la gent gran, en què les entitats de la ciutat han tingut una presència molt activa.
En aquesta fira han estat presents, entre altres entitats, AVAN, Creu Roja, l’Aula d’Extensió Universitària, la Coordinadora de Casals de Gent Gran, la Universitat Ramon Llull i la Universitat Autònoma de Barcelona.
A banda de la mostra de serveis, s’han programat altres activitats. Entre altres, una mostra d’activitats a càrrec dels casals i centres de la gent gran de la ciutat, un espai de contacontes, una trobada de corals, una mostra de balls de saló i també un gran ball a la plaça de la Sardana amb l’Orquestra Metropol. Tots els espectacles i les activitats que s’han programat adreçats a la gent gran han estat gratuïts. És per això que l’entrada a Fira Sènior també ha estat gratuïta.