dimarts, 9 de juny del 2009

Governació encarrega un nou estudi radioelèctric al Vallès Occidental

Vallès Occidental. En el marc del pla Catalunya Connecta, el Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), ha encarregat un nou estudi radioelèctric per comprovar i buscar solucions a les deficiències dels serveis de telecomunicacions detectades al Vallès Occidental. Aquests serveis inclouen la telefonia mòbil, la banda ampla i la televisió digital terrestre (TDT).
Concretament, el nou estudi es farà al municipi d’Ullastrell, i s’afegeix als 11 que l’STSI ja té en marxa a la comarca. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha recordat que “aquests estudis són bàsics per al desenvolupament del pla Catalunya Connecta, amb el qual volem aconseguir que el 2010 tots els nuclis de més de 50 habitants de Catalunya disposin d’accés a la telefonia mòbil, la banda ampla i la TDT”.
El pla Catalunya Connecta determina la realització d’un conjunt d’estudis radioelèctrics a diferents zones de la geografia catalana per tal d’optimitzar la xarxa d’infraestructures de telecomunicacions. Aquests estudis mesuren l'espectre radioelèctric i proposen solucions a les deficiències dels diferents serveis de telecomunicacions.