divendres, 12 de juny del 2009

Finalitzen les obres d’arranjament i millora del Torrent de Can Llobateres

Barberà del Vallès. La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha estat treballant durant mesos en la rehabilitació del Torrent de Can Llobateres.
Aquestes obres, que ja han finalitzat, han tingut com a objectiu pal·liar l’erosió creixent que ha patit durant anys aquest torrent, arranjant i millorant la zona per tal de restablir l’entorn més proper del nostre riu Ripoll.
Els treballs que s’han realitzat per tal de donar un millor estat a la zona s’han basat principalment en el perfilat dels talussos del torrent, així com la instal·lació de estructures mitjançant tècniques de bioenginyeria a causa de que la zona està considerada espai natural. Així, s’han plantat espècies i col·locat materials naturals com roques i fustes, combinats amb d’altres sintètics, sempre basats en criteris ecològics i geomorfològics.
Tanmateix, altre de les principals accions han estat la instal·lació d’una passera que dóna accés a la font de Can Llobateres, font en la que també s’està treballant per la seva rehabilitació; el dragat dels punts d’aigües estancades; així com la construcció d’un nou gual (camí del riu) sobre el torrent.
Aquestes obres de rehabilitació del torrent han tingut un cost d’un total 126.166,46 €uros; i han rebut el recolzament del Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs, que ha aportat una subvenció d’un total de 42.809,04 €uros, i de la Diputació de Barcelona a través de la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya, que ha aportat 40.000 €uros.