dilluns, 8 de juny del 2009

Posada en servei del tram soterrat de la C-17 a Montcada i Reixac

Montcada i Reixac. Aquesta tarda s’ha posat en marxa el tram soterrat de la carretera C-17 al seu pas per Montcada i Reixac. L’alcalde, César Arrizabalaga, juntament amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, han visitat aquest tram amb motiu de la posada en servei.
Les obres de soterrament de la carretera C-17 al seu pas per Montcada i Reixac, en el tram comprès entre la plaça d’Espanya i el CEIP Elvira Cuyàs, als barris de Mas Rampinyo i Montcada Nova – Pla d’en Coll, van començar el novembre de 2006. Les executa l’empresa Corsán-Corviam Construcción, per un import superior als 33,5 milions d’euros, i estan dirigides per l’empresa TEC-4.
En la seva intervenció el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha felicitat a la ciutadania montcadenca “per la seva paciència durant tots aquests anys” i ha afegit que “amb aquesta obra guanya la gent de Montcada i Reixac, que ja no haurà de suportar el gran volum de cotxes a nivell de carrer, però també guanyen els conductors que no hauran de fer cues als semàfors de Montcada i Reixac”.
Per la seva banda l’alcalde, César Arrizabalaga, ha manifestat que “el soterrament de la C17 ha significat un gran pas per cosir un territori que ha estat molt fragmentat durant anys per culpa de les nombroses infrastructures que creuen el municipi”.
El túnel fa 250 metres de longitud, però el tram sobre el qual s’ha actuat és de prop 800 metres, entre la plaça Espanya i l’IES Elvira Cuyàs. L’actuació inclou dues rotondes que reordenaran el flux de vehicles en superfície, una a la plaça Espanya (encara en execució), i una altra a l’alçada del carrer Castelló, que ja està parcialment operativa.
Paral·lelament, s’han executat nous vials que milloren la comunicació entre els polígons industrials i els barris de la zona. També s’han iniciat els treballs previs per substituir la passarel·la de vianants que creua la C-17, entre La Rasa i Pla d’en Coll. La nova, amb un disseny modern i funcional, i adaptada a les persones amb dificultats de mobilitat (tindrà ascensors a banda i banda) i a la circulació de bicicletes, serà un referent per als vehicles que circulin per l’autovia.
Un cop s’hagi posat en servei el túnel, l’execució de les obres continuarà als laterals de la C-17, que s’adaptaran a les característiques de la trama urbana (ja no hauran de suportar els més de 51.000 vehicles diaris que circulen per la via). Està previst que els treballs s’enllesteixin després de l’agost.
L’actuació sobre la C-17 a Montcada i Reixac inclou també la formació d’un nou enllaç amb la carretera N-150 d’accés als barris de Can Sant Joan (Montcada i Reixac) i Vallbona (Barcelona), que es començarà a executar un cop s’enllesteixi la intervenció sobre els laterals del tram soterrat.