dijous, 11 de juny del 2009

Curs per obtenir la Targeta Professional de la Construcció

Palau-solità i Plegamans. El Servei de Desenvolupament Empresarial i Ocupació (DESOC) de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i Assessors Professionals Associats del Vallès han organitzat un curs de formació que permet obtenir la Targeta Professional de la Construcció (TPC) que se celebrarà dilluns 15 de juny a la Masia de Can Cortès.
El curs, que té una durada de vuit hores, s’ha organitzat de forma gratuïta, tant pels treballadors del sector que estan en actiu com per als que es troben en situació d’atur, tant si es tracta d’assalariats com d’autònoms.
Aquesta targeta, instaurada per la Fundació Laboral de la Construcció, acredita l’experiència del treballador en el sector de la construcció, la formació que cada treballador ha realitzat i que compta amb la formació que s’exigeix en matèria de prevenció de riscos laborals, d’acord amb el que preveu el Conveni Col·lectiu General del Sector de la Construcció. Poden obtenir la TPC totes aquelles persones que treballen o han treballat almenys durant 30 dies en feines relacionades amb la construcció, ja siguin peons, paletes, electricistes, soldadors, instal·ladors... La TPC serà obligatoria per a tots els treballadors de la construccio abans del mes de desembre de 2011, si bé ja hi ha moltes empreses que la demanen als candidats que volen treballar en el sector.
El curs que se celebrarà dilluns a Can Cortès se centrarà en aspectes relacionats amb la prevenció de riscos laborals i s’entregarà a les persones inscrites un llibre de text de gran qualitat editat per Aula Permanente de Prevención. El curs anirà a càrrec de Juan Carlos Moreno Martínez, tècnic superior de riscos laborals, i que treballa actualment com a tècnic de prevenció de Risiken Analyse.

Es pot obtenir més informació sobre la TPC a
www.trabajoenconstruccion.com o al telèfon 902 11 21 21.