dijous, 25 de juny del 2009

El projecte de remodelació dels espais exteriors de les esglésies de Sant Pere és finalista per als premis FAD

Terrassa. La intervenció de millora dels espais exteriors de les esglésies de Sant Pere ha estat una de les obres seleccionades com a finalista dels Premis FAD en l'apartat de Ciutat i Paisatge. Aquest projecte forma part del Pla Director de les Esglésies de Sant Pere que estant portat a terme conjuntament l'Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Arquebisbat de Barcelona i la Parròquia de Sant Pere de Terrassa.
Els autors d'aquest treball van ser els arquitectes Pere Riera, Josep Sotorres, Montserrat Batlle i Barto Busom, de la firma RGA Arquitectes S.L.P., amb els aparelladors Sergi Murciano i Josep Sotorres. L'enginyeria va anar a càrrec de l'empresa AIA Instal.lacions Arquitectòniques.
L'actuació als espais exteriors ha permès visualitzar totes les etapes històriques del conjunt monumental, destacant el període del Bisbat d’Ègara. El visitant pot identificar i recórrer les diferents èpoques amb la combinació de diferents coloracions del paviment i amb l’ajut de microvegetació. A més a més, amb aquesta intervenció s’han deixat al descobert algunes de les troballes arqueològiques dels darrers anys i s’ha dissenyat una nova tanca del recinte a la plaça del Rector Homs.