divendres, 12 de juny del 2009

Les Vinyes serà el nom de la futura residència i centre de dia

Montcada i Reixac. Les Vinyes serà el nom que tindrà la futura residència i centre de dia de La Rasa (Mas Rampinyo). Aquest ha estat el resultat de la consulta que l’Ajuntament va obrir el passat més de març per a que els ciutadans i ciutadanes de Montcada i Reixac triessin el nom que més els agradava entre una llista de tres. En total, s’han comptabilitzat 1.881 vots: 1.309 favorables a “les vinyes”, 414 per “vent de marinada”, 113 per “la genciana”, 33 en blanc i 12 declarats nuls.
Aquests noms van ser proposats per les entitats municipals i seleccionats per un jurat format per la regidora de Participació Ciutadana, M. Teresa Gallego, la regidora de Salut Pública i Serveis Socials, M. Carmen González, un membre de la Comissió de la plataforma per la residència de la gent gran, Elisa Riera, l’historiador Jaume Alcazar, la tècnica del Pla Estratègic, Maria del Mar Viera, la tècnica de Participació Ciutadana, Pilar Cazorla i el cap del departament de Comunicació i Protocol, Àngel Acín.
La residència disposarà de 140 places d’internament, amb diferents modalitats, com la residència assistida i/o el servei d’acolliment i descàrrega familiar; i 50 places de centre de dia per a persones grans amb dependència. El Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència de Montcada i Reixac s’encarregarà de gestionar no només la futura residència i centre de dia, sinó també l’atenció domiciliària i, en general, els serveis relacionats amb l’atenció a les persones amb dependència.
Al gener, el Consorci va adjudicar el projecte per a la construcció de l’equipament a l’empresa Batllori i Trepat arquitectes. Per a l’adjudicació, es va valorar principalment la solució arquitectònica, funcionalitat, flexibilitat i sostenibilitat de la proposta. Al concurs es van presentar un total 54 empreses.