dimecres, 17 de juny del 2009

L’Ajuntament de Sabadell aporta una subvenció de 14.500 euros a l’Agrupació de Defensa Forestal per lluitar contra els incendis forestals

Sabadell. L’Ajuntament i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) han signat un conveni per col·laborar en la prevenció i la lluita contra els incendis forestals per al període 2009-2011. Mitjançant aquest conveni, el consistori aporta una subvenció de 14.500 euros a l’ADF per la compra d’un vehicle 4x4 pick up, dotat d’un equip d’aigua. Amb l’adquisició d’aquest nou vehicle s’aconseguirà que sempre hi hagi una unitat mòbil a la ciutat, com a prevenció en cas d’incendi.
El conveni l’han signat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Ricard Estrada, i el president de l’Agrupació de Defensa Forestal, Joan Argelaguet. Ricard Estrada ha assegurat que “aquest conveni demostra el compromís de l’Ajuntament de Sabadell amb l’ADF. D’aquesta manera també ens assegurem que hi hagi un vehicle equipat amb aigua permanentment al municipi”. Joan Argelaguet ha explicat que “el vehicle tindrà un dipòsit de 400 litres d’aigua i és capaç de pujar i baixar pendents. Servirà per apagar petits focus de manera immediata, està pensat com una unitat d’acció ràpida”.
Concretament, el conveni de col·laboració estableix que l’import de la subvenció es divideix entre l’adquisició d’aquest vehicle, les tasques de prevenció d’incendis i l’execució de projectes i mesures previstes al Pla Municipal de prevenció d’incendis forestals.
L’Agrupació de Defensa Forestal de Sabadell és una entitat integrada per propietaris forestals, per l’Ajuntament de Sabadell i per uns 40 voluntaris que desenvolupa tasques de vigilància i extinció d’incendis. Entre les activitats que porta a terme destaquen les rutes destinades a localitzar columnes de fum, l’arranjament de camins, el control de focs d’esbarjo i la revisió de punts d’aigua.
La campanya de prevenció d'incendis de l'entorn forestal de Sabadell la realitza en bona part l'ADF de la ciutat. L'ADF compta amb material divers per fer front al foc, com ara un camió mixt 4x4 amb un tanc de 3.600 litres, 1.000 metres de mànega i un vehicle tot terreny per a transport.