divendres, 12 de juny del 2009

L’Ajuntament inicia una campanya per promoure, a través de les noves tecnologies, la lluita contra el canvi climàtic

Sant Cugat del Vallès. La tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha presentat la campanya municipal “Ara, contra el canvi climàtic, activa’t”. La campanya pretén promoure, fent ús de les noves tecnologies, la participació de la ciutadania en actuacions que afavoreixin la lluita contra el canvi climàtic.
Entre d’altres actuacions, l’Ajuntament ha editat una sèrie de 14 vídeos -que es poden visualitzar al canal YouTube Sant Cugat i al web municipal
www.santcugat.cat/santcugat2020- on diversos santcugatencs donen consells que afavoreixin actuacions medioambientals i sostenibles.
A més a més, aquesta campanya s’està publicitant entre els usuaris santcugatencs de la xarxa social Facebook per tal d’ampliar la difusió dels missatges. D’altra banda, “Ara, contra el canvi climàtic, activa’t” també inclou la instal·lació durant els dies de Festa Major de dos quioscs dotats amb càmera web que recolliran els consells dels propis ciutadans en matèria de lluita contra el canvi climàtic. Els missatges recollits en aquests quiosc –que s’ubicaran a la plaça Octavià i a la plaça del Rei- s’afegiran als consells que es poden visualitzar al canal YouTube Sant Cugat i al web municipal.
La tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha remarcat que “aquesta acció lliga el Pla Local d’Innovació i les noves tecnologies amb la lluita de l’Ajuntament contra el canvi climàtic. Volem que, a través d’aquests nous canals multimèdia, la gent del carrer i els ciutadans facin seus aquests consells”. Finalment, Subirà ha explicat que el logotip de la campanya “Ara, contra el canvi climàtic, activa’t” pretén expressar que “en aquests moments la ciutadania ha d’actuar de forma immediata perquè la situació actual davant del canvi climàtic és d’urgència”.