dijous, 4 de juny del 2009

Aprovada la urbanització de l’espai bloc Jacint a Can Cuiàs

Montcada i Reixac. S’ha aprovat el projecte d’obres d’urbanització de l’espai situat entre el bloc Jacint i el carrer Circumval·lació, al barri de Can Cuiàs per un import de 44.827,53 euros. Es tracta d’un àmbit triangular de 311,85 m2 format per dues zones diferenciades: una de verda, que resol el desnivell d’uns tres metres entre el carrer Circumval·lació i la planta baixa del bloc Jacint, a través d’una escala; i una altra plana, que permet l’accés al local de la planta baixa de l’edifici i a la sortida d’emergència, mitjançant una escala, d’un altre local de l’immoble. Les dues zones estan separades per un mur de mig metre d’alçada.
El projecte d’urbanització permetrà recuperar un espai força degradat, ampliant la zona verda i limitant l’accés al local en planta baixa i a la sortida d’emergència. També s’ampliarà la vorera fins a dos metres, igualant-la amb la de la resta del carrer Circumval·lació, i es pavimentarà de nou, amb el mateix tipus de panot utilitzat a tot el barri.
També s’enderrocarà l’escala actual que comunica el carrer Circumval·lació amb els locals i es col·locarà un nou bordó jardiner per separar la vorera de la zona verda. Un mur de formigó de mig metre d’alçada farà de límit inferior del talús verd, del qual es refarà el pendent amb aportació de terra.
L’accés als locals tindrà 1,5 metres d’amplada, pavimentat amb panot i amb dues reixes de recollida d’aigües pluvials. S’hi col·locaran dos punts de llum. Entre l’escala d’emergència i la paret del bloc es repicarà el paviment i el mur existent se substituirà per un bordó jardiner que crearà una jardinera.
Finalment, es netejaran les parets de les plantes baixes de l’edifici per eliminar els graffittis, es pintaran les parts que no siguin d’obra vista i s’hi aplicarà una protecció antigraffitti als baixos de tota la façana que limita l’àmbit d’actuació.