dimecres, 10 de juny del 2009

Una nova passarel•la per a vianants creuarà la C17

Montcada i Reixac. Aquesta setmana han començat els treballs previs per a les obres d’instal·lació de la futura passarel·la de vianants que substituirà l’antiga, ubicada al PK 5.480, i que connecta el barri de La Rasa i el polígon industrial Pla d’en Coll. La nova passarel·la tindrà un disseny més modern i es convertirà en un referent del municipi per als vehicles que circulin en ambdós sentits de circulació. L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha afirmat que “aquesta nova construcció s’integrarà perfectament en el nou paisatge urbà que defineix el soterrament de la C17 i facilitarà l’accés a les persones amb problemes de mobilitat, a les que portin cotxets i als usuaris de bicicletes”. Aquesta actuació es produeix després de l’obertura aquest dilluns del túnel de la C17 al seu pas per Montcada i Reixac, en el tram comprès entre la plaça d’Espanya i el CEIP Elvira Cuyàs, als barris de Mas Rampinyo i Montcada Nova – Pla d’en Coll.
L’empresa Excover serà l’encarregada de les obres, que tindran un cost de 853.804€. La passarel·la que salvar la C17 serà metàl·lica amb un tauler inferior d’acer i formigó. Els suports de la construcció seran de formigó armat. El nou pas aeri tindrà 46 metres de llargada i una amplada de 3,2 metres per a l’ús de vianants i bicicletes. L’accés a la passarel·la des dels dos costats s’efectuarà mitjançant unes escales. També s’instal·laran dos ascensors adaptats per evitar les escales.
Aquest pont es construeix per substituir la passarel·la de bigues existent que es veu afectada pels treballs de millora de l’entorn de la C17, dintre del projecte de soterrament de la nacional al pas per Mas Rampinyo. El termini d’execució de l’obra és de 6 mesos. Un cop instal·lada la nova passarel·la es procedirà a desmuntar la vella.