dijous, 4 de juny del 2009

L'Ateneu del Món: motor solidari amb Cuba

Sant Quirze del Vallès. A finals de l'estiu passat diversos agents meteorològics van castigar l'illa de Cuba, entre ells els provocats pel tornado IKE, que va deixar sense llar un gran nombre de cubans. Cal recordar que va se llavors quan l'equip de l'Ateneu va engegar una campanya per donar a conèixer la situació i, més concretament, la situació en que es trobava la població agermanada amb Sant Quirze, la ciutat d'Antilla. Sant Quirze es va omplir de cartells informant a tothom de la situació d'emergència que es vivia.
Aquest ràpida posada en marxa, va tenir una bona resposta entre la ciutadania del municipi, que va oferir donacions en efectiu, material de construcció -tant estructural com accessori-, mobiliari, pintura i una setantena de caixes amb material divers i per la llar, entre d'altres. També va comptar amb el suport institucional de l'Ajuntament i de la mesa de la Solidaritat.
Fruit d'aquesta resposta solidaria, el passat 9 d'abril, l'Ateneu del Món va embarcar el primer contenidor per als afectats del tornado IKE. I ara fa un dies i, gràcies a l'èxit de la campanya, s'ha preparat un segon enviament direcció a Antilla.