divendres, 12 de juny del 2009

Pla per eradicar les escombraries del carrer

Palau-solità i Plegamans. El consistori ha endegat un pla per acabar amb el problema de l’abandonament de les escombraries al carrer, una pràctica incívica que fa una minoria de ciutadans des que es va instaurar el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, que va comportar la retirada dels contenidors generalistes. El regidor de Gestió Ambiental, Ivan Costa, concreta que “la majoria de palauencs col·labora amb el sistema porta a porta; són els qui fan que la nostra vila sigui capdavantera en el reciclatge dels residus, però cal que tothom actuï així per tenir un poble net”.
La Policia Local ja ha començat una campanya per informar les persones que abandonen les escombraries al carrer del fet que causen un problema d’higiene i que és una pràctica prohibida. Malgrat això, els agents es limitaran avisar, ja que de moment no s’aplicarà cap multa tot i que l’ordenança municipal preveu sancions. A més, la regidoria ha aconseguit que l’empresa concessionària de la recollida d’escombraries dupliqui el servei de neteja als punts negres, on hi ha els contenidors de recollida selectiva (envasos, vidre i paper i cartró). La mesura no suposarà cap cost addicional, ja que es realitzarà optimant els seus mitjans humans i mecànics, cosa que alhora permetrà buidar amb més freqüència els contenidors.
El consistori ha contractat també un educador ambiental que farà visites als domicilis sobre els quals es detecti que no participen en el sistema porta a porta. L’educador informarà a les persones que tinguin dubtes sobre com han de separar les escombraries, els horaris de recollida i qualsevol altra qüestió.
Per últim, la regidoria ha sol·licitat un total de 38 nous contenidors de recollida selectiva que ja ha concedit la Diputació de Barcelona i que lliurarà durant el proper trimestre a l’ajuntament vallesà.