dijous, 25 de juny del 2009

Barberà acull un taller participatiu per desenvolupar accions del Pla Director de la Societat del Coneixement

Barberà del Vallès. La Torre d’en Gorgs ha acollit un taller de participació ciutadana sobre les "Noves tecnologies de la informació i de la comunicació", que tenia com a objectiu donar conèixer el diagnòstic de l’estat de les TIC a la nostra ciutat, debatre'l, i proposar accions per a executar-les dins del marc del Pla Director Participatiu de la Societat del Coneixement (PDPSC).
El taller, convocat per la regidoria de Societat del Coneixement i Noves Tecnologies, va rebre la participació de diferents ciutadans i ciutadanes que van assistir de forma individual, i de diferents entitats de la ciutat.
La benvinguda al taller ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, qui va destacar la importància del PDPSC per ser una eina que donarà l’oportunitat de continuar progressant en la societat del coneixement, incorporant l’ús de les noves tecnologies en la nostra vida diària “fins al punt d’aconseguir tenir un us de forma intuïtiva”.
Del Frago, va posar de manifest que amb aquest Pla Director, actualment s’està portant a terme tot un treball intern al propi consistori, amb implicació de tots els departaments, els quals “fan un esforç important per estar a l’alçada d’aquesta societat de la informació, i per tenir i donar la informació a la ciutadania de la forma més fàcil i ràpida possible”.
Per la seva banda, el regidor de Noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació, Juanjo Lázaro, ha fet un repàs de les diferents parts de les quals està format el PDPSC. Tal i com va explicar Lázaro, el Pla Director és una eina de govern que està basada en una “metodologia de planificació participativa” que pretén, per una banda, “definir un full de ruta en tot allò que fa referència a la Societat del Coneixement” a la ciutat i, per altra, “fer participar a la ciutadania en tot el procés”.
Tot seguit s'han explicat alguns dels beneficis i resultats que Barberà assolirà amb aquesta nova eina que vol fomentar i potenciar la participació de tots els ciutadans i ciutadanes del municipi, i que ajudarà a elaborar criteris o orientacions per a millorar l’eficiència de les TIC.