dimarts, 23 de juny del 2009

La Flama del Canigó encendrà aquesta tarda les fogueres de Sant Joan repartides a diferents barris de Sabadell

Sabadell. La Flama del Canigó serà esperada amb música des de les 7 d’aquesta tarda a la plaça del Doctor Robert amb els Solistes de la Costa. Es preveu que arribi a les 8 del vespre, quan Frederic Monasor, Premi d’Honor de la ciutat 2009, llegirà un manifest i s’iniciarà el repartiment de la flama pels barris de la ciutat per tal d’encendre les diferents fogueres que cremaran durant tota la nit. La flama serà recollida per diferents associacions de veïns com Arraona-Merinal-Can Gambús, Can Feu, Gràcia, Plana del Pintor, Serra d’en Camaró, Sol i Padrís-Sant Oleguer, Torrent del Capellà, Torre-romeu i la Federació Sabadell Cultura. D’aquesta manera, les fogueres de la ciutat seran enceses per la mateixa flama.
L’arribada de la Flama del Canigó a Sabadell l’organitzen l’Ajuntament de Sabadell, Òmnium Cultural i Sabadell Cultura i hi col·labora la Joventut Atlètica de Sabadell.
Aquest tradició parteix de l’any 1955, quan Francesc Pujades de Vallespir, a patir del poema Canigó, de Verdaguer, va encendre el foc de Sant Joan des del cim d’aquesta muntanya i des d’allà va repartir la flama per tot el territori per tal que totes les fogueres de Catalunya tinguessin un mateix origen i un sentit col·lectiu.