divendres, 26 de juny del 2009

Informacions relatives al pas del Tour de França per Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès. El divendres 10 de juliol una part de la 7a etapa del Tour de França 2009 transcorrerà pels carrers de Sant Cugat. L’arribada d’aquest esdeveniment esportiu, un dels més importants a nivell mundial, afectarà la vida diària de la ciutat.
La 7a etapa del Tour té el seu origen a Barcelona, des d’on es dirigirà cap a Sant Cugat per la carretera de l’Arrabassada (BP-1417). Al terme municipal de Sant Cugat la cursa transcorrerà per les següents vies: carrereta de l’Arrabassada (BP-1417), avinguda de Gràcia, carrer Francesc Moragas, avinguda Rius i Taulet, i carretera de Rubí (BP-1503). El recorregut pel terme municipal de Sant Cugat suma un total de cinc quilòmetres. L’etapa, amb un total de 224 quilòmetres, finalitza a Andorra. El Tour de França té dues fases de pas: en primer lloc hi passa -al capdavant del recorregut- la caravana publicitària de la cursa, formada per uns 2.500 vehicles i unes 4.000 persones. Posteriorment passen els ciclistes de la cursa i els vehicles d’assistència. Els ciclistes començaran l’etapa a les 10:50 hores i està previst que arribin a Sant Cugat a les 11:25 hores. El pas dels ciclistes per Sant Cugat es produirà en un temps aproximat de 7 o 8 minuts. La caravana publicitària, prèvia als ciclistes, està previst que arribi a Sant Cugat a les 9:40 hores. En aquest cas, la caravana publicitària creuarà Sant Cugat en un temps aproximat de 30-45 minuts.
El pas del Tour de França per Sant Cugat obligarà a restringir de manera total o parcial el trànsit de vehicles i persones pels carrers del municipi on transcorre la cursa: carrereta de l’Arrabassada (BP-1417), avinguda de Gràcia, carrer Francesc Moragas, avinguda Rius i Taulet, i carretera de Rubí (BP-1503). La restricció serà vigent entre les 9:00 hores i, aproximadament, les 12:00 hores.
Les restriccions de trànsit afectaran, entre les 8:00 i les 13:00 hores, les línies 1, 2, 3 i 4 d'autobús.