dilluns, 15 de juny del 2009

Una trentena de persones realitzen el curs per obtenir la Targeta Professional de la Construcció

Palau-solità i Plegamans. Unes trenta persones han acudit a l’Auditori de la Masia de Can Cortès de Palau-solità i Plegamans per tal de realitzar un curs de formació que permet obtenir la Targeta Professional de la Construcció (TPC). El curs ha estat inaugurat pel regidor d’Economia del consistori palauenc, Albert Font, qui ha recordat als assistents que “la TPC comença a ser imprescindible per poder treballar en el sector de la construcció, perquè acredita la professionalitat del seu titular i perquè és un gran avenç en favor de la prevenció de riscos laborals”.
La TPC serà obligatòria per a tots els treballadors de la construcció a partir del mes de desembre de 2011, però ja hi ha moltes empreses del sector que estan exigint-la als candidats que opten a les ofertes laborals. I és que la TPC, instaurada per la Fundació Laboral de la Construcció acredita l’experiència del treballador en qualsevol de les especialitats del sector de la construcció, i que compta amb la formació que s’exigeix en matèria de prevenció de riscos laborals d’acord amb el que preveu el Conveni Col·lectiu General de la Construcció.
El curs està molt enfocat a la prevenció de riscos laborals, té una durada de vuit hores i ha estat organitzat de manera gratuïta pel Servei de Desenvolupament Empresarial i Ocupació (DESOC) del consistori juntament amb Assessors Professionals Associats del Vallès. Han pogut optar a fer aquest curs —i obtenir el material didàctic que els organitzadors han facilitat— els treballadors del sector que, com a mínim, acreditessin una experiència laboral en el sector d’almenys 30 dies en feines relacionades amb la construcció, ja siguin peons, paletes, electricistes, soldadors, instal·ladors... De la mateixa manera, el curs ha estat obert tant per als professionals que estan actius com els que es troben en situació d’atur, independentment de si són assalariats o autònoms.
Juan Carlos Moreno, tècnic superior en riscos laborals i professional de Risiken Analyse, ha estat el ponent encarregat de dur a terme el curs amb el suport del material didàctic elaborat per Aula Permanente de Prevención.