dimarts, 23 de juny del 2009

L’alcalde assenyala l’escola Hatikva com un referent educatiu de Catalunya en l’acte d’inauguració d’aquesta institució

Sant Cugat del Vallès. L’alcalde, Lluís Recoder, acompanyat de la regidora d’Educació i Joventut i d’altres autoritats municipals, ha presidit aquest matí, a l’escola Hatikva, la inauguració d’aquest nou centre educatiu ubicat a Sant Cugat. A l’acte d’inauguració, també hi han participat el president de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB), Teodoro Burdman; el director del Col·legi, Yosi Erlich; i la directora d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Coll.
Al llarg de la inauguració, l’alcalde ha indicat que “avui és un dia de felicitat, ja que finalment inaugurem aquesta escola. Tot allò que costa d’aconseguir té sempre una gratificació. Des de l’Ajuntament, coneixem l’esforç i la il·lusió que ha comportat posar en marxa aquest projecte”. Així mateix, Recoder ha subratllat que “aquesta és una escola molt bona, amb un nivell educatiu òptim. A banda, és una escola que escolaritza nens no jueus, cosa que demostra la confiança i seguretat educatives que ofereix a les famílies de Sant Cugat i d’arreu”.
En un altre ordre de coses, l’alcalde ha fet esment que “l’educació és allò que possibilita que tots i totes tinguem les mateixes oportunitats a la vida. Els recursos del nostre país no són naturals, sinó que es troben en el talent de les persones que el poblen. Estic segur que l’escola Hatikva ens ajudarà en aquest camí”. En darrer lloc, Recoder ha precisat que “l’escola Hatikva també és un símbol de la consolidació de la comunitat jueva a Catalunya. D’aquesta manera, avui tanquem una part del parèntesi històric que s’havia obert segles enrere”.