dimarts, 16 de juny del 2009

L’Ajuntament de Sant Quirze i l’Handbol Sant Quirze homenatjaran als campions de fa mig segle

Sant Quirze del Vallès. “El equipo de San Quirico de Barcelona, se proclamó campeón de España, de balonmano en sala, de segunda categoría, al vencer 12-7 al de Perfumería Quílez de Valencia, en el encuentro final disputado anoche en el Murcia – Parque, con un lleno absoluto. Después del partido el Presidente de la Federación Española, señor Castro Fariñas, hizo entrega de la copa al capitán del conjunto vencedor, mientras que el Gobernador Civil y Jefe Provincial del Movimiento, señor Alfín y Delgado, entregaba otra copa al capitán del equipo subcampeón”.
D’aquesta manera començava la seva crònica, el diari “La Verdad” de Murcia, del dia 30 de maig de 1959, explicant la jornada final del Campionat d’Espanya d’Handbol de segona categoria d’aquell any. Una crònica molt de l’època, donant com sempre prioritat a les autoritats per sobre de tot, i amb cap del “movimiento” inclòs.
Aquest campionat d’Espanya, va ser la segona gran efemèride de l’handbol Sant Quirze, desprès del sots campionat d’Espanya juvenil, de l’any 1958 a Gijon. Pels quirzetencs de fa mig segle, les gestes dels seus nois devien ser com aquest any el triplet del Barça, ha estat per molts catalans.
Els integrants d’aquell planter campió van ser: Josep Gomariz, Josep Llos, Jesús García, Josep Sos, Jordi Ribas, Pere Marsol, Ramon Parra, Francisco Andrés, Lluís Miralles, Frederic Folch, Antoni Ferrer, Ramon Ollé i Valentí Vidal. Els entrenadors Quirze Farré i Martin Berenguera. En Mateu Chuecos, delegat, i els directius Antonio García i Miquel Torres van ser els responsables de l’expedició catalana a terres murcianes.
A tots ells l’Ajuntament de Sant Quirze els retrà homenatge el proper dia 19 de juny a la pista exterior del Poliesportiu quirzetenc, en el marc de la Festa de l’esport. L’endemà dia 20, al mateix lloc i en el transcurs del sopar de Cloenda de la temporada 2008 – 2009, serà el mateix club, qui també retrà merescut homenatge als seus campions.