dimecres, 3 de juny del 2009

L’Ajuntament de Sant Quirze acull el primer curs de prevenció de riscos

Sant Quirze del Vallès. El municipi acull el primer curs de prevenció de riscos laborals del Vallès Occidental. L’administració local ha gestionat la realització d’aquest curs, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i en el marc del Pla de Formació Contínua 2009, a la Masia de Can Feliu. Els objectius dels curs són, d’acord amb la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals, en relació amb les actuacions preventives bàsiques: aprendre a gestionar i organitzar el prop lloc de treball així com els centres de treball on es troben aquests llocs de treball i efectuar el seu seguiment i control.
Una vintena de persones participen de la iniciativa, que va donar el tret de sortida ahir dimarts, 2 de juny, amb unes paraules de la regidora de Serveis Generals, Sílvia Peralta: “es tracta d’assumir que la prevenció de riscos laborals no és només una obligació de les administracions, sinó que s’ha d’identificar com un valor. Els treballadors i treballadores no han de veure només l’obligació legal, sinó un valor a millorar dia a dia i a interioritzar per tal d’aconseguir un entorn més segur i saludable”.
Peralta ha agraït també a la Diputació de Barcelona “el fet d’haver-nos escollit, doncs per a nosaltres és un orgull esdevenir pioners a la comarca”.
Després de la inauguració oficial, el professor Joan Jaume Fernàndez ha iniciat la sessió que es repetirà al llarg de les 30 hores lectives que suposa la formació.