dijous, 18 de juny del 2009

La Unió Europea recomana el programa d’Educació Viària de la Policia Local palauenca

Palau-solità i Plegamans. La xarxa europea de mobilitat i transport ELTIS (Servei d’Informació Europeu per al Transport Local) exposa com a una bona pràctica la feina que fa la Unitat de Mobilitat Segura de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans en el programa d’Educació Viària que duu a terme en col·laboració amb els centres educatius del municipi.
ELTIS és una iniciativa de la Direcció General d’Energia i Transports de la Comissió Europea que posa en comú a traves del web
www.eltis.org les diferents experiències que es fan arreu d’Europa amb la finalitat de millorar la mobilitat pel que fa a la seguretat de les persones i a la reducció de la contaminació. Els responsables d’aquest organisme europeu han valorat que a Palau-solità i Plegamans es fa una formació continuada d’Educació Viària amb tots els estudiants del municipi, des de l’etapa preescolar fins a 4t curs d’ESO. També consideren un exemple a seguir que es realitza una formació molt completa, a nivell teòric i pràctic, per tal que els nens i joves siguin responsables en les seves conductes de mobilitat, tant si són vianants, ciclistes o conductors.
Es pot accedir a la pàgina on ELTIS publicita l’exemple palauenc a través d’aquest enllaç:
http://www.eltis.org/study_sheet.phtml?study_id=2141&mainID=458.