dimecres, 17 de juny de 2009

Posada en marxa del nou servei de recollida d’oli domèstic usat

Montcada i Reixac. El consistori ha posat en marxa els contenidors de recollida d’oli domèstic usat. Aquest és un projecte del Consorci per a la Gestió de Residus del Consell Comarcal al qual s’ha adherit el consistori montcadenc. El servei s’ha iniciat amb una prova pilot d’un any de durada als barris de Can Sant Joan i Can Cuiàs.
La recollida es farà mitjançant uns contenidors específics de color taronja instal·lats a la plaça Bosc, carrer Reixagó, plaça Nicaragua, carrer del Molí (Can Sant Joan) i dos als accessos de vianants del Centre Comercial de Can Cuiàs. En aquests contenidors els veïns i veïnes podran dipositar ampolles de plàstic plenes d’oli usat. Per omplir aquests recipients còmodament es repartiran uns embuts. Els interessats els podran recollir a l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 37-43) i al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, s/n).
La regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo, ha afirmat que “aquesta iniciativa pretén reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle ja que actualment és possible valoritzar un residu tan contaminant com l’oli domèstic en un biocombustible net. D’aquest forma donem un pas més per a la lluita contra el canvi climàtic, evitant també la contaminació de les aigües residuals amb l’oli”.
Aquesta acció va acompanyada d’una campanya de comunicació per conscienciar la ciutadania de la importància de reciclar l’oli que es genera a la cuina de les llars ja que aquest residu domèstic és dels que més contamina i actualment té uns nivells bastant baixos de reciclatge. La prova pilot s’està realitzant a 11 municipis de la comarca.