dimarts, 23 de juny del 2009

L'alcalde de terrassa recull el premi "diploma europeu" que el Consell d'Europa ha concedit a l'Ajuntament de Terrassa

Terrassa. L'alcalde, Pere Navarro, recollirà demà, 24 de juny, el premi "Diploma Europeu" que el Consell d'Europa ha concedit a l'Ajuntament de Terrassa en reconeixement per la tasca realitzada a favor de la construcció europea. Aquesta distinció és una de les quatre modalitats del "Premi d'Europa", creat l'any 1955 i que atorga cada any aquesta organització amb l'objectiu de promoure l'establiment de millors relacions entre tots els ciutadans d'Europa i la idea europea.
El premi que el Consell d'Europa atorga a l'Ajuntament consisteix en un diploma amb el nom de la ciutat i amb la data de concessió. El lliurament dels diplomes europeus tindrà lloc demà al Palau d'Europa d'Estrasburg, coincidint amb la celebració de la sessió de juny de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. D'Espanya, només dos municipis rebran aquest diploma: Sant Joan de les Abadesses i Terrassa.
L'acte oficial començarà a les 11.30h amb la recepció als participants en el hall del Palau d'Europa. A les 12h, es projectarà un documental sobre el Consell d'Europa. La cerimònia oficial s'iniciarà a les 15.30h, moment en què es presentaran els guardonats i l'alcalde de Terrassa recollirà el premi. La jornada inclourà també una recepció als guardonats de l'alcalde d'Estrasburg, Roland Ries.
Les quatre modalitats del "Premi d'Europa" s'adrecen als municipis europeus que s'hagin agermanat amb un o més municipis estrangers i que actuïn activament per reforçar la relació amb els seus socis europeus. La selecció va a càrrec de la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Assumptes Territorials de l'Assemblea Parlamentària, i concretament, a la seva Subcomissió del Premi d'Europa. L'organització del "Premi d'Europa" ha fet saber a l'Ajuntament de Terrassa que el seu treball podria ser reconegut aquest mateix any amb la concessió d'un segon guardó: La bandera d'Europa.