dilluns, 29 de juny del 2009

Barberà inaugura la seva nova Biblioteca Municipal Esteve Paluzie amb més de 2 mil m2

Barberà del Vallès. Des de dissabte per la tarda els ciutadans i ciutadanes de Barberà del Vallès ja gaudeixen de la nova Biblioteca Municipal Esteve Paluzie, que es troba ubicada a la plaça Constitució.
L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, tot just desprès de tallar la cinta, inaugurant així oficialment l’equipament durant els parlaments va posar de manifest la importància d’aquesta nova biblioteca pel municipi recalcant el treball que des del Consistori es realitza per oferir “igualtat d’oportunitats amb la construcció d’equipaments com aquest”. Tanmateix l’alcaldessa va posar de manifest algunes de les principals característiques que la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie compta, sent un edifici sostenible, eficient i molt ampli que permet entre d’altres activitats, fer reunions i exposicions culturals.
A l’acte de inauguració va assistir milers de barberencs i barberenques que van comprovar “in situ” els 2.031m2 útils, gairebé 1.500 més que en l'anterior ubicació, que ocupa les noves instal·lacions.
A més de les visites guiades, en les quals se’ls va explicar tots els serveis amb els que compta la biblioteca, van poder gaudir de diferents tallers de creació i entreteniment per als més petits.
"Els Cavalls de Menorca", va ser un dels espectacles que van cridar més l’atenció dels barberencs i barberenques que es trobaven a la plaça. Es tracta d’un muntatge que va traslladar a tothom a les celebracions menorquines i que va recrear l’animalitat primitiva del cavall recuperant el pes de la tradició d’una forma molt contemporània.
També es va gaudir del ball que van proporcionar els Marching Band, amb el seu espectacle "Always Drinking", una formació de 10 músics i 1 clown, que barreja temes propis amb versions impossibles molt poc habituals.
La Nova Biblioteca és un espai que disposa de tres plantes, on s'hi poden trobar l'àrea de diaris i revistes, àrea general, sala polivalent, sala d'estudi i una zona infantil amb terrassa. Entre altres serveis, l'equipament ofereix accés públic a Internet i zona Wi-Fi. Pel que fa al fons documental inicial, compta amb 31.000 llibres, 6.000 documents audiovisuals i 210 subscripcions a diaris i revistes.