dilluns, 29 de juny del 2009

La Casa de la Vila acull una exposició sobre el futur hospital Ernest Lluch

Montcada i Reixac. La Casa de la Vila acollirà des de demà, 30 de juny, i fins el proper 19 de juliol una exposició amb imatges virtuals i tota la informació referent al projecte guanyador del concurs d’idees per a la construcció del futur hospital comarcal Ernest Lluch.
La proposta, presentada sota el pseudònim de “Llum, Paisatge i Salut”, correspon a la Unió Temporal d’Empreses formada per b720 Arquitectura, SL, Vicenç Benéitez Rodríguez i Patricio Martínez, i Maximià Torruella, arquitectura, SLP. Aquest va ser escollit per unanimitat pel jurat entre les cinc idees finalistes de les 24 propostes d’equips nacionals i internacionals que es van presentar al concurs. El veredicte es va fer públic el passat 12 de juny.
L’Hospital Ernest Lluch, segons la proposta guanyadora, disposarà d’una superfície construïda de prop de 40.000 m2 i 8.500 m2 d’aparcament i tindrà unes dimensions aproximades de 83,5 metres d’amplada per 204 de llarg. L’edifici es construirà atenent a criteris sostenibles, basant-se en l’arquitectura bioclimàtica, i les instal·lacions funcionaran amb eficiència energètica. El cost total previst arribarà als 97 milions d’euros.
Disposarà de 190 llits per a pacients aguts i 60 per a pacients de mitja estada, cinc quiròfans convencionals i dos per a cirurgia major ambulatòria, tres sales de part, àrea de consultes externes de totes les especialitats amb 49 consultoris i 21 gabinets d’exploració, 32 places d’hospital de dia, una àrea d’hemodiàlisi per a 15 persones, àrea de diagnòstic per la imatge (ressonància magnètica i escàner), àrea de rehabilitació i àrea d’urgències amb metges de medicina interna, pediatria, cirurgia, traumatologia i obstetrícia.
L’alcalde de Montcada i Reixac ha afirmat que “amb aquesta exposició volem que la ciutadania conegui com serà un dels projectes més importants per al nostre municipi” A més ha assenyalat que “durant els mesos de setembre o octubre l’IMPSÒL -propietari dels terrenys de l’antiga fàbrica Redosa, on s’ubicarà l’hospital-, farà l’enderroc dels edificis que hi ha a la parcel·la i la neteja del solar, de manera que ja se’n podrà fer la cessió a la Generalitat. Les negociacions per acabar-ho de lligar tot van per molt bon camí”.