divendres, 12 de juny del 2009

L’Ajuntament de Sabadell i l’Oficina del Centre preparen un ampli debat ciutadà per definir la urbanització del passeig de la Plaça Major

Sabadell. L’Ajuntament de Sabadell i l’Oficina de Dinamització del Centre han dissenyat un nou procés participatiu per definir com ha de ser el nou passeig de la Plaça Major. El procés, que porta per títol Construïm el Passeig, ha tingut el tret de sortida aquest migdia a la Casa Duran. L’acte ha servit per presentar el projecte i, alhora, convidar a participar-hi tot el conjunt de la ciutadania: veïns, institucions, entitats, associacions...
Segons el calendari d’obres, és previst que cap a la segona meitat del 2010 s’edifiqui la superfície d’aquesta estació. Per aquest motiu, l’Ajuntament, conjuntament amb l’Oficina del Centre, han considerat que és el moment idoni per començar a pensar i definir com ha de ser el futur passeig de la Plaça Major, un espai en el qual s’han hagut d’adoptar mesures provisionals durant els darrers anys.
El procés de treball consta de 3 fases diferenciades. Un conjunt de conferències, taules de treball i els debats públics.
Les conferències tindran lloc a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart. La primera sessió serà el proper dimecres 17, a càrrec de l’arqueòleg i historiador Albert Roig, amb el títol: "Entre la plaça Major i el Passeig, a la recerca d’un espai perdut". Les sessions següents es repartiran al llarg dels mesos de juliol, setembre i octubre.
D’altra banda, s’ha previst la constitució de 4 taules de treball sectorials per debatre temes com ara el Comerç, la Cultura, la Mobilitat i l’Urbanisme. Per participar-hi caldrà que les persones interessades s’inscriguin prèviament al web: www.sabadell.cat/construimelpasseig o bé de manera presencial a l’Oficina del Metro de l’Ajuntament, que es troba al carrer de Sant Joan, 24.
Finalment hi haurà 2 debats públics oberts al públic.
Actualment, al passeig s’ha acabat la construcció dels murs pantalla i s’ha iniciat la col·locació de la llosa de la part de llevant que ha de cobrir la futura estació. Un cop fet aquest cobriment, els treballs es traslladaran a l’altra meitat de la plaça, modificant el desviament de trànsit existent en aquest punt.