divendres, 12 de juny del 2009

El Departament d'Interior i l'Ajuntament de Terrassa posen a debat l'Informe sobre la desafecció política

Terrassa. El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació i l’Ajuntament de Terrassa organitzen dimarts vinent una sessió de debat sobre l’Informe sobre la desafecció política. L’objectiu de l’acte, organitzat en col·laboració amb el Diari de Terrassa, és que càrrecs electes, tècnics de l’àmbit local i entitats de la societat civil organitzada, analitzin diferents propostes per combatre la desafecció política.
La sessió, conduïda per la directora del Diari de Terrassa, Anna Muñoz, començarà amb les intervencions del regidor de Presidència, Relacions Institucionals, Imatge i Comunicació de l’Ajuntament de Terrassa, Jordi Ballart, i del secretari de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Josep Vendrell. Tot seguit, el catedràtic de Ciències Polítiques de la UAB i coordinador de l’estudi, Josep Maria Vallès, pronunciarà la conferència Demòcrates creients, però poc practicants? Un balanç sobre la política catalana. Després hi haurà un torn obert de paraules.
Assistiran a l’acte el director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Àngel Merino, i el director general de Participació Ciutadana de la Generalitat, Marc Rius. El debat parteix de l’estudi Actituds polítiques i comportament electoral a Catalunya: materials per a un debat social encarregat pel Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació per combatre l’abstenció i l’allunyament entre la política i la ciutadania.
Sessions com la que se celebrarà dimarts a Terrassa, s’han celebrat a les 7 demarcacions catalanes durant els mesos de març, abril i maig. La Direcció General de Participació Ciutadana també ha celebrat sessions de debat sectorials amb el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs i amb representants de sindicats, universitats, entitats, etc. El pròxim mes de setembre, es presentaran les conclusions del procés de debat.