dijous, 11 de juny del 2009

Sessió de debat sectorial sobre l’eix de la construcció, a Sabadell, per a l’elaboració de l’Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya

Sabadell. Sabadell ha acollit la segona de les sessions per a l’elaboració de l’Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, impulsada pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, i amb la col·laboració del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació. La sessió de debat sectorial celebrada al Casal Pere Quart s'ha centrat en l’eix de la construcció. L’EDSCAT ha establert a partir d’un procés participatiu que combinarà el debat i la conversa sobre els objectius, amb l'aportació d'informes i càlculs per assegurar que les decisions siguin el més ben informades possible. En el marc de l'EDSCAT, es presentaran els reptes i les diagnosis de la situació actual de diferents sectors econòmics que s’han definit com a claus (indústria, turisme, energia, construcció, mobilitat, agrari i comerç i consum), s'identificaran impactes positius i negatius, actuals i futurs de cada sector i es proposaran les mesures a desenvolupar.
Entre els mesos de maig i de desembre, el procés convida els representants dels principals sectors del país a identificar les polítiques més adequades per assolir un desenvolupament sostenible. Està previst convidar els diferents col·lectius que articulen la societat civil del país a participar en un debat, presencial i virtual, per tal que proposin mesures que seran considerades en la redacció final de l'Estratègia. Les reunions presencials tindran lloc en diferents punts del territori. Es realitzaran sessions de debat sectorial al territori, dirigides a representants de la societat civil organitzada de l’àmbit acadèmic, associatiu ambiental, econòmic i de l’administració. També se’n faran per a sectors específics com ara els de l’educació, joves, dones, periodistes i gent gran. Les sessions es podran seguir presencial i virtualment, gràcies a una aplicació de debat digital. Es podrà seguir la informació a través de diferents xarxes socials, com ara el Facebook. Dilluns passat es va celebrar la primera sessió, a Girona, centrada en la mobilitat. La Generalitat impulsa l’estratègia amb ànim transversal, obert als diferents sectors econòmics, professionals i a la ciutadania en general. Es crearan diferents òrgans de seguiment, en els quals participaran diversos departaments i àmbits de l'Administració.