dimarts, 9 de juny del 2009

S'obre la inscripció per al curs de música del segle XX-XXI

Terrassa. L'Escola Municipal de Música-Conservatori de Grau Mitjà de Terrassa acollirà entre el 13 i el 17 de juliol el XIX Curs de música del segle XX-XXI, organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Terrassa, la Fundació Música Contemporània i Amics de les Arts i Joventuts Musicals. La inscripció per assistir a aquest curs s'ha obert aquesta setmana i es pot formalitzar personalment a la Fundació Música Contemporània (C/Còrsega, nº230 2ºB. 08036 Barcelona, per telèfon o fax al número 932173693 o bé per correu electrònic a l'adreça fundmusicont@portalatino.net. Les places són limitades en totes les matèries previstes.
L'objectiu del Curs de música del segle XX-XX és difondre i divulgar la música contemporània i, per això, els assistents estudiaran els múltiples corrents estètiques que han sorgit en l'àmbit musical al llarg del segle XX i s'aproximaran al llenguatge musical dels nostres dies. Els instruments que s'estudiaran seran el saxofon i el piano i l'apartat de composició se centrarà en l'òpera i les creacions audiovisuals. El curs se celebrarà del 13 al 17 de juliol de 10 a 13h i de 17 a 20h. A banda de les classes per als alumnes inscrits, se celebraran dues taules rodones sobre la música i l'òpera contemporània. Així mateix, de dilluns a divendres, a les 20h, es programarà un concert gratuït a l'Auditori Municipal adreçat al públic en general.
Aquest serà el tercer any consecutiu que el Curs de música del segle XX-XXI se celebrarà a Terrassa, però el curs té una àmplia trajectòria, ja que s'ha celebrat durant 16 anys a Sitges. Aquest certamen va ser creat l'any 1990 pel compositor Albert Sardà i el percussionista Xavier Joaquim. Des de l'any 2007 s'està celebrant a Terrassa fruït de la col·laboració i organització conjunta entre l'Ajuntament de Terrassa (Escola Municipal de Música-Conservatori de Grau Mitjà i Regidoria de Cultura), la Fundació Musica Contemporània i Amics de les Arts i Joventuts Musicals, i pel suport de la Generalitat de Catalunya.