dimecres, 17 de juny del 2009

El president del Parlament defensa el model català de caixes d’estalvi

Sabadell. El president del Parlament, Ernest Benach, ha defensat el model català de caixes d’estalvi “per la seva implantació territorial i perquè actua com a punt de reequilibri davant les inèrcies centralistes”. Així, ha afirmat que el model té una “clara identificació amb el territori, amb el país”, i ha posat com a exemple Caixa Sabadell i la seva obra social. Així mateix, ha argumentat que “no ens podem permetre reproduir el joc partidista en el model de caixes català ni que l’estat passi per sobre de les competències de les institucions catalanes”, perquè, ha asseverat, “és un model que funciona, arrelat al país”, i ha recordat que el defineixen una llei del Parlament i l’article 120 de l’estatut. En aquesta línia, ha subratllat que és necessari que “es mantingui l’autonomia institucional de les caixes d’estalvi”.
D’altra banda, s’ha referit a la negociació del finançament, i ha reiterat que a Catalunya “estan en joc els recursos per a les escoles, la sanitat, els serveis socials o la cultura”.
El president ho ha dit aquest dimarts al lliurament del 29è Premi Sant Joan Caixa Sabadell que ha estat concedit enguany a l’escriptor Jordi Coca per la novel·la “La nit de les papallones”. Pel que fa al guardó, el president ha remarcat que es tracta “d’un dels premis més destacats de la literatura catalana” i que significa “projecció d’autors, difusió d’obres i estímuls de creació”.