dimecres, 10 de juny del 2009

Barberà participa en una Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Oficines Locals d’Habitatge

Barberà del Vallès. La inauguració de les jornades ha anat a càrrec de la secretària d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Carme Trilla, que ha donat pas a una sèrie d’intervenció sobre l’evolució dels convenis entre el departament de Medi Ambient i Habitatge i els ens locals. També s'ha parlat sobre els convenis de Borsa de Mediació pel lloguer social; els sistemes de comunicació i informació de la Secretaria d’Habitatge amb les diferents oficines locals; i de la situació actual del Certificat ISO per a la tramitació de cèdules d’Habitabilitat.
A mig matí ha arribat el torn de la taula rodona d’intercanvi d’experiències on la primera a intervenir ha estat la 3a tinenta d’Alcaldia d’Habitatge del consistori barberenc, Cristina Conde que ha fet una exposició sobre l’oficina municipal d’habitatge de la ciutat fent un repàs de tota la trajectòria i de la tasca continuada que s’ha realitzat des de la seva creació a l’any 2007.
Cristina Conde ha posat de manifest el gran volum de barberencs i barberenques que utilitzen aquest servei per demanar qualsevol línia d’ajut o qualsevol tipus d’informació. A més ha destacat la línia ascendent que ha assolit l’oficina en quant a volum de feina, qualitat i rigorositat de la gestió. Actualment amb aquest programa s’ha aconseguit allotjar a 90 persones en diferents barris de la ciutat, el que ha permès millorar la cohesió social del territori.
Les posteriors intervencions han estat a càrrec de l’Ajuntament de Lleida, del Consell Comarcal del Garraf, de l’Ajuntament de Badalona, del Consell Comarcal de la Terra Alta i de l’Ajuntament de Salt.
El tancament de la jornada ha estat a càrrec del subdirector general de Coordinació i Seguiment dels Programes d’Habitatge de la Secretaria d’Habitatge, Jaume Cleries.