dimecres, 17 de juny del 2009

La Festa Major 2009 proposa 270 activitats adreçades a santcugatencs de totes les edats

Sant Cugat del Vallès. L’alcalde, Lluís Recoder, ha presentat la Festa Major 2009 de Sant Cugat, que enguany se celebrarà del 26 al 29 de juny sota el lema “La Festa Major és Bestial”.
El programa de la Festa Major 2009 està format per 270 activitats adreçades a tota mena de públic, des dels més petits fins a la gent gran. Les activitats, que compten amb la participació i el suport d’una setantena d’entitats, han estat organitzades per una gestora composada per membres de diferents entitats del municipi. Totes les activitats es poden consultar al web
www.festamajor.santcugat.cat i als 35.000 programes de butxaca que es repartiran per la ciutat. Cal destacar que, com a novetat d’enguany, aquesta gestora ha substituït l’antiga comissió de la Festa Major.
Una de les altres novetats de la Festa Major és que l’activitat de l’estripada –alternativa al pregó oficial- se substituirà per un convit amb música, coca de recapta i vi. A més, com a novetat la plaça del Rei es convertirà en la “taverna” on es podrà menjar i degustar cervesa artesanal mentre s’escolta música.
Finalment, cal destacar que les activitats infantils, aplegades a l’activitat “moguda menuda” –que substitueix el racó infantil- es concentraran, diumenge a la tarda, als voltants del Monestir.
D’altra banda, l’alcalde va recordar que “el santcugatenc Carles Casajoana ens obrirà la Festa Major d’enguany des del balcó de la plaça de la Vila. Ha estat el premi Ramon Llull 2009 de les lletres catalanes pel seu llibre “L’últim home que parlava català”. A més forma part del cos diplomàtic espanyol, sent ambaixador a Londres actualment”.
Finalment, l’alcalde també va subratllar que ”l’Ajuntament, conjuntament amb tots els agents que elaboren la Festa Major, ens esforcem perquè la Festa Major sigui més sostenible i accessible a tothom. En aquest sentit, cal destacar que s’instal·laran – a la plaça Octavià i a la plaça del Rei- dos quioscs dotats amb càmera web on els santcugatencs podrem gravar consells per reduir les emissions de CO2. Tots els vídeos gravats es podran veure pel canal YouTube Sant Cugat”. D’altra banda, cal destacar que hi haurà vaixella compostable a tots els actes de la festa on hi hagi un àpat i que tots els bars de la Festa Major tindran gots de plàstic reutilitzables i retornables.