dilluns, 15 de juny del 2009

La Casa de la Vila acull el primer “bateig civil”

Montcada i Reixac. L'alcalde de Montcada, César Arrizabalaga, ha celebrat a la Casa de la Vila la primera cerimònia de benvinguda a un nadó a Montcada i Reixac, els coneguts com a 'batejos civils'.
L’acte ha començat amb la lectura per part de l’alcalde dels drets dels infants. “Aquest és un acte senzill i emotiu en el qual volem proclamar la garantia dels drets dels nens i nenes com a símbol del progrés de la humanitat. Volem també reafirmat la nostra voluntat de treballar junts per avançar cap a una societat més lliure, justa i democràtica”, ha afirmat l’alcalde.
Arrizabalaga ha avançat que la intenció de l'Ajuntament és oficialitzar aquest tipus de cerimònies a l'igual que els matrimonis civils. “A Catalunya, només Alella, Igualada i Sant Boi de Llobregat han realitzat aquest tipus de cerimònia, així que a Montcada i Reixac som pioners i properament portarem el tema a un ple”. La cerimònia ha acabat amb la signatura dels pares i els testimonis-padrins en una mena de diploma on es deixava constància que l'Aleix ja era un montcadenc més.