dimarts, 9 de juny del 2009

Barberà candidata al Premi ‘Millor iniciativa d’estalvi d’aigua’ de la Diputació

Barberà del Vallès. El municipi és candidat al Premi 'Millor iniciativa d'estalvi d'aigua' convocat per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona amb el seu projecte del Pla Integrat d’estalvi i gestió de recursos propis al municipi en el context de sequera de l’any passat.
Aquest pla va estar format per tota una sèrie d’actuacions al municipi en benefici de la població de Barberà. És el cas de la construcció de una nova estació de tractament d’aigua potable amb la qual s’aprofita els recursos hídrics subterranis del nostre riu Ripoll, al pas per la població. Es tractava de restaurar les antigues instal·lacions de la depuradora del polígon industrial Santiga i integrant-hi tota la tecnologia capaç d’eliminar els contaminants presents a l’aigua.
Aquestes actuacions van ser escollides per SABEMSA i pel consistori barberenc per ser accions espectuoses amb el medi i amb les quals es garantien un aprofitament màxim de l’aigua captada.
També dins d’aquest Pla Integrat és va realitzar la mostra “Som aigua. La nova Cultura de l’Aigua”, amb la qual es va voler fer prendre consciència de la importància de l’aigua dins de la vida diària i de les mesures per estalviar-ne i no contaminar-la.
L’exposició va ser creada per Serveis i Aigües de Barberà Empresa Municipa, S.A. i l’Ajuntament de Barberà del Vallès en col.laboració amb l’Obra Social Caixa Sabadell i la Fundació CASSA.
Altra de les actuacions del Pla que va realitzar Sabemsa, va ser el subministrament de 2 airejadors de forma gratuïta als abonats al servei d’aigües de la població, amb l’objectiu de fomentar l’estalvi d’aigua al municipi, una campanya que es venia realitzant de forma continuada des de l’any 2006.
Els Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s'han convocat amb l'objectiu de distingir aquelles actuacions que els ajuntaments i agents socials del territori porten a terme en matèria d'estalvi d'aigua i d'eficiència energètica, així com del foment de les energies renovables.
El lliurament dels premis tindrà lloc al Pati del Museu-Arxiu Municipal de Calella demà dimecres 10 de juny, a les 19:00h, en un acte festiu encapçalat pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.