dimarts, 3 de març del 2009

Actes lúdics i culturals per celebrar el dia de la dona

Montcada i Reixac. El municipi ha organitzat un programa d’actes per celebrar el dia internacional de les Dones, el 8 de març. Durant gairebé tot aquest mes de març es projectaran pel·lícules, es celebraran conferències, exposicions i espectacles teatrals, entre altres activitats.
L’acte central del programa serà el dilluns 9 de març amb la celebració d’un col·loqui, “Entre dones”, organitzat per la Regidoria de Dona i Igualtat en col·laboració amb la regidoria d’Integració, Cooperació i Solidaritat i la de Salut Pública i Consum. L’acte es durà a terme al Centre Cívic La Ribera, a les 17 hores, i comptarà amb la presència de dones de diverses procedències per parlar sobre la situació d’aquest col·lectiu als seus països i les dificultats per trobar elements comuns que caracteritzen a totes les dones treballadores.
El programa d’actes començarà el 5 de març amb la projecció de la pel·lícula “Solas”, de Benito Zambrano, al Casal de La Mina a les 17 hores. El dissabte 7 de març s’ha organitzat un espectacle de Clown al carrer sobre la desigualtat entre dones i homes en el treball, a càrrec de la companyia Katraska, a les 12h a la Plaça Lluís Companys. El dimecres 11 es farà la presentació del blog de la iniciativa dones de Montcada i Reixac en xarxa, a la Sala Institucional de la Casa de la Vila, a les 19h. A més s’aprofitarà aquest acte per llegir un comunicat dels grups de dones pel manteniment de l’ocupació laboral femenina en època de crisi i es lliuraran els diplomes dels cursos d’informàtica.
El programa d’actes també inclou el veredicte del concurs de fotografies “dones treballadores de Montcada i Reixac”, dirigit a l’alumnat de segon cicle de l’IES La Ribera, el dia 12 de març a les 10h al mateix IES i una xerrada participativa i pràctica “Món laboral”, amb l’objectiu de donar a conèixer les vies d’accés al mercat laboral, els recursos disponibles i els drets i deures de les treballadores, a la Sala Lis del Centre Cívic La Ribera el 23 de març de 17.30 a 19.30h.