dimarts, 17 de març del 2009

L’Ajuntament aprova una Declaració Institucional per tal de promoure la participació electoral a les eleccions europees

Sant Cugat del Vallès. El consistori ha aprovat una Declaració Institucional amb l’objectiu de donar rellevància a les eleccions al Parlament Europeu i promoure la participació electoral. Entre d’altres acords, la Declaració Institucional preveu que a Sant Cugat es promoguin una sèrie de debats públics per tal de donar a conèixer les diferents propostes de les candidatures que concorren a les eleccions al Parlament Europeu del proper dia 7 de juny, així com establir una línia de suport i difusió als actes organitzats per associacions i entitats socials que contribueixin al debat sobre temàtiques europees.
D’altra banda, la Declaració també acorda dedicar la celebració institucional del proper dia d’Europa –el 9 de maig- a difondre la importància de participar en les eleccions europees. També s'ha aprovat la “Declaració Institucional del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, en el marc dels 30 anys d’ajuntament democràtics”, una Declaració Institucional de suport al projecte del TramVallès i una Declaració Institucional en defensa del dret d’asil.
Finalment, s'han aprovat tres mocions dels grups municipals: una moció presentada pel grup municipal Popular, amb esmenes de CiU, per tal que l’Ajuntament sol·liciti l’adhesió a la plataforma “Tots contra el cànon” –aprovada per tots els grups municipals excepte el PSC, que hi va votar en contra-, una moció presentada pels grups municipals de CiU i ICV-EA –alternativa a una presentada pel PP- per fomentar l’esforç i premiar el mèrit en l’educació –aprovada per tots els grups municipals a excepció de PSC i ERC, que es van abstenir-, i finalment una última moció presentada pels grups PSC, ICV-EA i ERC, amb esmenes de CiU, sobre la prevenció d’embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual entre adolescents de Sant Cugat –aprovada per tots els grups municipals a excepció del PP, que hi va votar en contra.