dijous, 12 de març del 2009

L’alcalde homenatja les dones de la generació compresa entre el 1915 i el 1936

Sant Cugat del Vallès. L’alcalde, Lluís Recoder, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, i de la regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha presidit, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, l’acte d’homenatge a les dones que han participat al projecte “Parlen les dones. Sant Cugat 1915-1936”. A l’acte d’homenatge també hi van participar els periodistes Tate Cabré i Daniel Romaní. Aquest acte s’emmarca en les activitats de celebració del Dia de la Dona (8 de març).
Al llarg de la seva intervenció, l’alcalde va mostrar “l’admiració que sento per a totes les homenatjades d’avui. Heu estat i sou dones excepcionals. Gràcies a vosaltres, entenem més bé com era el nostre passat quotidià, un passat que, sens dubte, configura el nostre present, del qual també sou partícips i que heu contribuït a forjar”. Per la seva banda, la regidora d’Igualtat va recordar que “des de l’any 2004, la regidoria d’Igualtat treballa per fer realitat l’equiparació dona-home. El projecte ‘Parlen les dones’ vol donar veu a una història que s’ha deixat en silenci i que ara, gràcies a aquest treball de recerca, esperem que torni a aflorar”.
Al llarg de l’acte d’homenatge, que va acabar amb un berenar d’època, les homenatjades van comentar nombroses anècdotes, com l’ús d’un cossi per rentar-se quan eren petites i el fet que cap vehicle circulés a la carretera de Cerdanyola, a banda de viatges llunyans per a l’època com el que va fer una de les participants, a la vall d’Aran, quan es va casar. El treball de recerca “Parlen les dones. Sant Cugat 1915-1936” és previst que es publiqui a principis d’estiu.